Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij zelfonderzoek en bewustwording een belangrijke plaats innemen. Het doel is iemand in contact brengen met wat er op dat moment in hem leeft.

De weg naar bewustwording gaat niet via het hoofd. Onze geest fladdert voortdurend heen en weer en is vooral in het verleden of in de toekomst. Het lichaam niet; dat is per definitie in het hier en nu en geeft voortdurend signalen. Soms merken we deze op (hoofdpijn na een spannend gesprek, een benauwd gevoel na een bezoek aan je moeder) maar vaak zijn we zo druk dat we eraan voorbijgaan. Of we negeren ze...

Waar gevoelens stelselmatig onderdrukt worden raakt de natuurlijke levensenergie onderbroken en ons lichaam, dat altijd op zoek is naar evenwicht en balans, zal dit aangeven; Het raakt ontregeld.

In onze huidige maatschappij hebben we niet zoveel contact meer met ons lichaam. We 'doen' het voornamelijk met ons hoofd en daardoor worden lichaamssignalen in eerste instantie vaak niet herkend. Totdat er een klacht of een ziekte ontstaat. Geestelijke overbelasting manifesteert zich veelal in lichamelijke klachten. Dat is het moment waarop we stilgezet worden en de kans krijgen te onderzoeken wat er eigenlijk aan de hand is. Je lichaam is op dat moment een waardevolle informatiebron en deze lichaamswijsheid is het uitgangspunt van de behandeling.

Massagetherapie geeft je de mogelijkheid weer in contact te komen met je lichaam en met de gevoelens en emoties die daarin opgeslagen zijn zodat de verbinding tussen lichaam en geest hersteld kan worden. Het leert je de signalen van je lichaam te onderkennen en ernaar te luisteren.

Bewustwording van je gevoel geeft je meer mogelijkheden om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Hierdoor kan je zelf de nodige stappen gaan zetten om je balans te hervinden zodat je op eigen kracht weer verder kunt. Op jouw moment en op jouw manier.

Aandachtig leren luisteren naar de signalen van je lichaam en de gevoelens die daarin opgeslagen zijn, zonder oordeel, met mildheid en in alle rust; dat is massagetherapie.

Massagetherapie is een op zichzelf staande therapievorm maar kan ook ondersteunend zijn bij een behandeling van een arts, psycholoog of psychotherapeut.

Massagetherapie is heel geschikt:
Als je om wat voor reden dan ook het contact met jezelf bent kwijtgeraakt;
Als je minder wil denken en meer wil voelen of als je door je emoties overspoeld wordt;
Als je je vermoeid/overbelast voelt of een burn-out hebt;
Als je spanningsklachten hebt of op wat voor manier dan ook niet lekker in je vel zit;
Als je een moeilijke periode in je leven meemaakt (ziekte, scheiding, verlies van een dierbaar iemand) en daarbij ondersteuning zoekt in een veilige omgeving;
Als er dingen in je leven zijn gebeurd die je nog geen plek hebt kunnen geven;
Als je het gevoel hebt vastgelopen te zijn;
Als je gevoelens van somberheid, onrust of leegte voelt en deze nader wilt onderzoeken ;
Als lichamelijke ondersteuning bij een behandeling bij een psycholoog, psychotherapeut of psychiater;

Maar ook:
Als je last van spierspanning hebt (bijvoorbeeld nek, schouders, rug);
Als je fysieke klachten hebt zonder aanwijsbare medische oorzaak;
Als je jezelf even wat rust wilt geven en behoefte hebt aan ontspanning;

Als mijn manier van werken je aanspreekt maar je wilt geen therapie, kan je ook komen voor een massage zonder dat we een therapeutisch traject ingaan.

Massage bij kanker
Hoewel massage geen genezing biedt, is uit onderzoek gebleken dat het veelal ontspant en hierdoor pijnstillend kan werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen en de kwaliteit van leven kan daardoor verbeteren. Ik heb affiniteit en ervaring met behandeling van kankerpatienten. Als het niet lukt om naar de praktijk te komen kom ik in dit geval graag aan huis.